Fotograaf promotie Utrecht (Academiegebouw)

Promoveren in Utrecht: een bijzondere plek

Als fotograaf mag ik regelmatig een promotie fotograferen aan de Universiteit van Utrecht (UU). Dit is iedere keer weer een feest om te doen!

De prachtige Senaatszaal in het Academiegebouw (zie de foto direct hieronder) is waar dit alles plaats vindt, in hartje Utrecht. Een zeer sfeervolle plek, niet alleen om als promovendus te mogen promoveren maar ook voor alle familie en genodigden die bij de promotie aanwezig zijn. Het begint al bij de hartelijke ontvangst van de pedel en gastheren en dames. Wat vooral mooi is, is de unieke, statige uitstraling die deze locatie heeft. Bijzonder om te noemen zijn de trap in de hal (waar traditiegetrouw ook de foto met de commissie na afloop wordt gemaakt), en de oude portretten van hoogleraren in de Senaatszaal (wat ik dan weer leuk vindt, is dat in één van de receptiezalen er actuele portretfoto’s hangen van vrouwelijke hoogleraren). 

De receptie vindt doorgaans ook plaats in het gebouw zelf, of in de Pandhof (met fraaie tuin) wat direct aan het gebouw grenst. Dit is iets wat je bij geen andere universiteit kan vinden, maar uiteraard is het wel afhankelijk van het weer.

Uiteraard ben je als promovendus ook welkom om zelf buiten de deur een mooie plek voor receptie (of zelfs diner of feest) te regelen. 

Ervaring met promoties in Utrecht

Ik heb hier al vele malen promoties mogen fotograferen. Inmiddels weet ik dus precies hoe het protocol aan de UU is wat betreft promoties, en weet ik alle mooie plekken en hoeken te vinden. Onderstaande beelden geven een korte impressie van een promotie. 

Zoekt je nog een fotograaf voor uw promotie in Utrecht? Klik op de button hieronder voor meer informatie en neem gerust contact op voor vragen of om een complete reportage te bekijken!

Meer informatie

fotograaf promotie UU Utrecht Academiegebouw fotograaf promotie UU Utrecht Academiegebouw fotograaf promotie UU Utrecht Academiegebouw fotograaf promotie UU Utrecht Academiegebouw fotograaf promotie UU Utrecht Academiegebouw

Fotograaf promotie VU

Als fotograaf kom ik zeer regelmatig aan de VU in Amsterdam voor promotie fotografie. Dit vindt altijd plaats in de Aula van de VU. Leuk om terug te keren, aangezien ik zelf aan de VU heb gestudeerd!

De Aula is mooi ruim en alle aandacht wordt gericht op het podium (zodat je als fotograaf mooi je gang kunt gaan), maar het licht is voor iemand zonder veel ervaring vrij lastig.

Gelukkig heb ik inmiddels goed door hoe ik een promotie hier het beste kan fotograferen. Graag laat ik je hieronder een aantal highlights zien van een promotie die ik heb gefotografeerd aan de VU Amsterdam.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Klik dan op de button hieronder!

Meer informatie

fotograaf promot fotograaf promotie VU vrije universiteit fotograaf promotie VU vrije universiteit fotograaf promotie VU vrije universiteit fotograaf promotie VU vrije universiteit fotograaf promotie VU vrije universiteit fotograaf promotie VU vrije universiteit

Promotie fotografie: de highlights van afgelopen jaar

De laatste paar jaar ben ik steeds meer reportages van universitaire promoties gaan maken. Het afgelopen jaar was dan ook het drukste jaar wat promotiefotografie betreft. En daar ben ik heel blij mee, want het zijn ontzettend leuke en dankbare opdrachten met een persoonlijk karakter! Niet alleen voor de promovendus, maar ook voor de directe familie, partner, vrienden en collega’s.

De meeste reportages heb ik vastgelegd op de UvA (zowel de Agnietenkapel als de Lutherse Kerk / Aula), de Vrije Universiteit (VU) en de Universiteit Utrecht (in dat prachtige academiegebouw). Een enkel uitstapje bracht me ook nog in Leiden. Leuk dat de plekken divers zijn, want iedere plek heeft zo zo’n eigen karakter en sfeer maar uiteraard ook een eigen gang van zaken.

In de meeste gevallen leg ik niet alleen de ceremonie vast, maar ook een sfeerimpressie voorafgaand daaraan, en uiteraard de felicitaties op de receptie achteraf (vaak is er dan ook gelegenheid voor een formele foto met de commissie en wat groepsfoto’s met de familie en paranimfen). Dat levert uiteindelijk een mooi fotoverhaal op en dat sluit goed aan bij mijn documentaire stijl van fotografie.

Bij deze een paar highlights van het afgelopen seizoen. Benieuwd wat dit jaar gaat brengen! Meer weten over promotie reportages? Lees hier meer.
beste promotie fotografie universiteit Uva Agnietenkapel