Promotie fotografie

beste promotie fotografie universiteit Uva Agnietenkapel
promotie uva vu universiteit fotograaf reportage evert doorn 02

Een promotie is een belangrijke gebeurtenis in je leven.

Na velen jaren van hard werken is de dag van de promotie dan eindelijk daar: de verdediging van het proefschrift, de uitreiking van de bul, de laudatio en natuurlijk de feestelijkheden achteraf!

Deze bijzondere dag leg ik met veel plezier vast in een sfeervolle reportage met een persoonlijke touch. 

Een promotie is in de eerste plaats een formele ceremonie, maar daarnaast een feestelijke gelegenheid. Niet alleen voor jou als promovendus zelf, maar ook voor de paranimfen en aanwezige partners, familie en bekenden. Zij zijn daarom net zo goed onderdeel van de fotoreportage.

Daarbij richt ik me niet alleen op de belangrijke momenten, maar ook op de aanwezige mensen en de kleine gebaren en details. Juist dat soort beelden helpt het verhaal van de dag te vertellen. 

Met inmiddels ruim 200 promoties achter de rug weet ik precies welke momenten belangrijk zijn, hoe om te gaan met de soms lastige lichtomstandigheden (en heb ik de beste apparatuur om dit goed vast te leggen) en welke protocollen de betreffende universiteit hanteert. Dat is voor de pedel ook fijn omdat die weet dat ik alle regels respecteer en niet storend te werk ga. 

De meeste promoties die ik vastleg zijn aan de Vrije Universiteit, de UvA (Agnietenkapel en de Aula) en de UU (Academiegebouw), maar uiteraard is dit ook mogelijk voor promoties aan andere universiteiten.

Inbegrepen bij een reportage is het volgende:

 • contact en afstemming vooraf over de details van de dag
 • c.a. 2 uur fotografie (fotografie impressie vooraf, de ceremonie en diploma uitreiking, foto met de commissie en de eerste felicitaties)
 • zorgvuldige selectie en nabewerking van de beelden 
 • de beelden (ongeveer 110 foto’s) worden 1 week na de promotie aangeleverd in hoge resolutie zonder beeldmerk via een zeer snelle en gebruiksvriendelijke online gallery, inclusief een licentie voor persoonlijk gebruik. Vanuit hier kunnen de foto’s gemakkelijk worden download en gedeeld met anderen. Deze gallery blijft 1 jaar online staan. 
 • direct de dag na de promotie alvast een paar sneak previews
 • Investering: 425 euro.
 • Dit is eventueel uit te breiden met een extra uur fotografie voor de rest van de felicitaties, een uitgebreide sfeerimpressie van de receptie en gelegenheid voor meer groepsfoto’s.
  Meerprijs: + 120 euro (bij een langere reportage is het aantal aangeleverde beelden uiteraard ook hoger).
 • inclusief btw, en reiskosten voor Amsterdam en Utrecht 

Optioneel kan de tijd verder worden uitgebreid voor een uitgebreide(re) impressie van eventueel een lunch, diner of feest.

Daarnaast is er ook is er de mogelijkheid een mooi handgemaakt album te laten maken met de hoogtepunten van de dag (voor een indruk en een fraai filmclipje van onze albums verwijs ik via deze link graag door naar mijn trouwwebsite).

Wil je graag een fotoreportage boeken of zijn er vragen? Vul het formulier in en je krijgt snel een reactie! 

  Naam

  E-mail adres

  Promotie datum

  Locatie van de promotie

  Overige details (optioneel)


  Evert Doorn Fotografie
  5.0
  Gebaseerd op 44 beoordelingen
  powered by Google
  Melanie van ZantenMelanie van Zanten
  10:03 25 May 24
  Evert heeft mijn promotieplechtigheid en de daaropvolgende receptie in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht vastgelegd. Ik beveel Evert van harte aan! Het zijn prachtige foto's geworden.
  Cody van BeekCody van Beek
  08:51 26 Apr 24
  Prachtige foto's, goede communicatie en snelle verwerking. Dank je wel Evert!
  Tim KortleverTim Kortlever
  18:51 15 Apr 24
  Cyril BalsollierCyril Balsollier
  09:03 02 Apr 24
  Ik heb een geweldige ervaring gehad met het inhuren van Evert als fotograaf voor mijn PhD-verdediging.Hij wist al waar hij heen moest, waar hij mij kon vinden, hoe en waar hij een foto moest maken in het gebouw. Het was een opluchting om daar helemaal niet aan te hoeven denken.
  Lise PromoveertLise Promoveert
  12:54 26 Nov 23
  Door de foto's van Evert kan ik voor altijd nagenieten van mijn verdediging. De foto's zijn prachtig, persoonlijk en origineel. Als je een ervaren en sympathieke fotograaf zoekt, bijv. voor je promotie, dan kan ik Evert zeker aanraden!
  Alicia FurumayaAlicia Furumaya
  09:40 09 Nov 23
  Evert heeft foto's gemaakt tijdens de verdediging van mijn proefschrift en receptie nadien in de Agnietenkapel in Amsterdam. Op het laatste moment (een week van tevoren) bedacht ik dat het toch misschien wel leuk zou zijn om foto's te hebben van de dag. Evert reageerde snel, en zo geschiedde!Ik ben erg blij dat hij deze bijzondere dag heeft vastgelegd, de foto's zijn prachtig geworden! Ik kan Evert aan iedereen aanbevelen.
  NazmaNazma
  14:26 01 Aug 23
  Sjaak den DunnenSjaak den Dunnen
  12:36 16 Jun 23
  Toeval bestaat niet ..Evert kwam op ons pad toen een andere fotograaf verhinderd was. Evert werd aanbevolen .. en dat bleek niet voor niets.Evert is naast dat ie een empathisch mooi mens is, een uitstekend vakman. Een mooie combinatie van techniek, creativiteit en een gevoel voor detail.Vanaf de eerste kennismaking ( inventarisatie ) tot de oplevering van het resultaat .. het is allemaal top.Komt Evert op uw pad .. zoek niet verder, u bent bij de juiste.
  Job de VriesJob de Vries
  19:06 01 Jun 23
  Naast de prachtige foto's die Evert maakt, ook een fijne fotograaf om bij mijn promotie gehad te hebben!
  LisetteLisette
  12:45 01 Jun 23
  Tijdens mijn promotie-plechtigheid heeft Evert prachtige foto's gemaakt. De foto's vertellen als het ware echt het verhaal van dat moment. Een prachtige, blijvende herinnering.
  Renate KRenate K
  08:22 28 Mar 23
  Evert heeft mijn promotie fantastisch vastgelegd! Op zo'n drukke dag heeft hij een hele prettige rustige energie en schiet hij zonder dat je het door hebt prachtige oprechte foto's, dankjewel Evert!
  Bernice EngeltjesBernice Engeltjes
  19:32 21 Jan 23
  Hele mooie professionele foto’s! Ik ben er erg blij mee, een heel mooi aandenken aan een hele mooie dag.
  Ehsan NouzariEhsan Nouzari
  14:09 09 Nov 22
  Geweldige fotograaf, mooie foto's, oprecht geinteresseerd! Staat eveneens open voor specifieke foto's op de dag zelf, maar zoekt ook constant naar mooie ideeen voor mooie fotos op de dag zelf, zodat jij je op de dag zelf kunt richten.
  Erik SErik S
  11:05 07 Nov 22
  Evert heeft een geweldige collectie foto's gemaakt van mijn promotie. Communicatie verloopt makkelijk, en de foto's waren erg snel beschikbaar na de ceremonie. Een aanrader!
  R GR G
  21:41 03 Oct 22
  Een aanrader om als fotograaf in te huren tijdens de verdediging van je proefschrift! Evert is ervaren en weet hoe alles in zijn werk gaat, hij stelt je gerust, je hebt niet door dat hij er is, maar krijgt wel de mooiste foto's toegestuurd en ook nog eens super snel:)
  Marit VermuntMarit Vermunt
  08:32 17 May 22
  Prachtige foto's van mijn promotie!
  Erna KerkhofErna Kerkhof
  11:22 16 Oct 21
  We are very happy with Evert's photos. They are beautiful and speak volumes...He made the day extra festive. Such a day passes quickly and we reminisce with the photos. Thanks Evert! Also for the lift to the party location 🙂
  Merel van der VlistMerel van der Vlist
  23:03 18 Sep 21
  Evert photographed my promotion. Incredibly beautiful and spontaneous photos, Evert moved very naturally everywhere in between and captured everything beautifully.
  Dieuwertje RuigrokDieuwertje Ruigrok
  18:35 07 Sep 21
  I had my promotion at the VU recorded by Evert and I am very happy with the result, beautiful photos of a very beautiful day! The photos were available online very quickly, and the photo album tops it off! Communication and coordination of appointments also went very smoothly.An absolute must when you are going for a PhD!
  Last Thursday Evert took pictures of the defense of my dissertation. I'm so glad I asked him! Communication was smooth and I received the photos quickly. He does his job as a photographer should do: you hardly realize that he is there and yet the most beautiful and spontaneous photos are taken. I am very satisfied with the result and would definitely recommend Evert as a photographer for a promotion ceremony.
  Julia Penning de VriesJulia Penning de Vries
  18:33 03 May 21
  Evert is flexible, thinks along, and has made beautiful photos of my PhD. I highly recommend!
  Ruth PelRuth Pel
  18:24 24 Nov 20
  Op 20-11-2020 promoveerde ik in de Aula van de Universiteit van Amsterdam. Coronatijd, dus mondkapjes en klein gezelschap, maar Evert heeft zulke prachtige foto's gemaakt dat we echt een heel mooi aandenken hebben aan deze dag!
  Gert den BakkerGert den Bakker
  15:09 05 Mar 20
  Dear Evert,I would like to thank you for the impressive photo reportage that you made of my PhD at Utrecht University on December 5, 2019. The photos you took of the reception and the promotional lunch are also very beautiful.The photos well reflect the tension prior to the ceremony and during the walk to the Senate Hall. After the 'hora est' of the pedel you can see the relaxationat the doctoral student and the paranymphs.Handing over the bull and pronouncing the laudatio are in good shape. The atmosphere during the reception is beautifully captured, with an eye for details. A picture has been taken of everyone, both for congratulating and for consuming a drink and a snack. The conviviality during the promotional lunch is clearly visible and also here pictures of nice details.The photos are a valuable, lasting memory of an unforgettable day.Thanks again!Kind regards,Gert den Bakker
  Floor van DeudekomFloor van Deudekom
  09:09 19 Jan 20
  Wij kennen Evert al langer om zijn prachtige trouwfoto’s. Toen ik ging promoveren heb ik hem gevraagd om die dag foto’s te maken. Het is een prachtige weergave van de dag geworden! Evert is prettig in zijn communicatie en tijdens de dag een fijne aanwezigheid. Kortom: super tevreden!
  Folkert KuikenFolkert Kuiken
  14:24 03 Dec 19
  Evert heeft PRACHTIGE foto's gemaakt van mijn afscheidscollege. Hij gaat bescheiden en rustig te werk, maar met een verbluffend resultaat. Ik kan hem van harte aanbevelen!
  Diederik MeijerDiederik Meijer
  12:56 20 Nov 19
  Evert heeft mijn promotie gefotografeerd in de agnietnekapel in Amsterdam.De communicatie vooraf was laagdrempelig, snel, netjes en efficiënt.De foto’s zijn waanzinnig, hij heeft geen moment gemist. Gedurende de dag heb ik mij absoluut niet ‘gestoord’ dat hij overal tussen of bij stond als fotograaf maar aan de foto’s te zien is alles van dichtbij op de juiste momenten vastgelegd! Erg knap. Adviseer hem absoluut. Kijk met veel plezier elke keer alle foto’s terug.
  js_loader