Portfolio: praktijk voorbeelden 

Hier kunt u een aantal voorbeelden vinden van mijn werk, met een korte uitleg van de opdracht vanuit de klant. Klik op een beeld om deze groter te bekijken. 

Voor ITC detacheerder Experis (onderdeel van Manpower) fotografeerde ik alle werknemers, verdeeld over meerdere dagen en verschillende locaties. 

Om een consistent resultaat te behalen maak ik ter plekke een studio opstelling die ik op een andere locatie en een ander tijdstip kan repliceren. De werknemers kunnen bij dit soort shoots direct ter plekke op de laptop hun favoriete foto uitkiezen, die uiteindelijk netjes bewerkt wordt aangeleverd (en in dit geval ook kant en klaar in de email en Linkedin templates van het bedrijf werden verwerkt). 

Voor Sijthoff media fotografeerde ik de Leadership in HR Summit, een bijeenkomst voor CHRO’s in het topsegment waar diverse sprekers waren en interactieve break-out sessies. 

De beelden zijn gebruikt in een uitgebreid verslag op de website. 

Voor een coach heb ik beeldmateriaal gemaakt voor de lancering van de nieuwe website. 

In een sessie van een paar uur hebben we een hele beeldbank aan beelden bij elkaar geschoten; variërend van portretten tot (geënsceneerde) actiebeelden. 

Behalve voor de website kunnen de beelden natuurlijk ook elders worden ingezet, bijvoorbeeld op social media en artikelen op Linkedin. 

Fontys Hogescholen heeft regelmatig open dagen voor hun opleidingen. Op één van die open dagen heb ik samen met het marketing team een hele set corporate beelden geschoten. 

De beelden dienen te passen in de huisstijl van Fontys en worden toegepast op social media, website, en print zoals magazines en posters. Ze worden gebruikt voor onder andere de werving van nieuwe studenten. 

In 2018 en 2019 maakte ik een sfeer reportage bij het Amsterdam Live Endoscopy congres. 

Vanuit de hele wereld komen ongeveer 600 medisch specialisten samen in het Okura hotel om van de ontwikkelingen en inzichten in hun vakgebied op de hoogte te blijven. 

Dat wordt onder andere gedaan door de live registratie en uitzending van operaties die in het Amsterdam UMC worden uitgevoerd (ook in de OK’s kan ik fotograferen). Tevens is er een beursvloer voor leveranciers. De beelden worden onder andere gebruikt voor promotie materiaal voor de volgende editie. 

Voor het tv programma ‘In de stoel’ werd ik door sponsor Prominent ingeschakeld om bij de opnames de set fotografie te verzorgen. 

De beelden werden gebruikt voor promotie van het programma op social media; enkele foto’s zijn ook in het programma zelf als still gebruikt.  

Voor Roads, een instelling die re-integratie verzorgt voor mensen met een psychiatrische- of verslavingsachtergrond heb ik diverse reportages gemaakt bij de sociale firma’s die Roads beheert. 

Dat varieert van een zeefdrukkerij tot een restaurant. Deze reportage is gemaakt bij het Appeltaart Imperium, dat appeltaarten bakt en levert aan horeca en particulieren in Haarlem en omstreken. 

Voor de IC-unit van het Medisch Spectrum Twente kreeg ik het verzoek een documentaire reportageserie te maken. De beelden zijn bedoeld voor gebruik op de website van de IC.

De foto’s dienden geen ‘geposeerde’ of gestileerde foto’s te zijn maar moesten juist de dynamiek en intensiteit van het specifieke werk op deze afdeling weergeven. Vandaar dat gekozen is voor een documentaire aanpak. 

Een dag lang werden de artsen en verpleegkundigen gevolgd (met waarborging van privacy van patiënten). Het resultaat is een fotoserie die de professionaliteit en betrokkenheid van de artsen en verpleegkundigen goed weergeeft.

Voor een tour operator gespecialiseerd in avontuurlijke reizen ben ik 10 dagen meegegaan op een jungletrip door de Amazone in Brazilië. Onder vaak lastige omstandigheden (vocht, regen, etc.) is er samen met een cameraman materiaal gemaakt voor de website.

Men had uiteraard ook kunnen kiezen voor stock materiaal maar uiteindelijk is de op maat gemaakte fotoserie die het unieke karakter van deze reizen goed weergeeft, veel beter om de doelgroep aan te spreken.

Voor de Trade Mart Retailbeurs, een jaarlijkse vakbeurs op het gebied van lifestyle artikelen, maakte ik een uitgebreide sfeerreportage. 

Deze beelden worden onder andere gebruikt op het social media kanaal en de website van Trade Mart. 

Voor de technische opleidingen van Fontys Hogescholen in Eindhoven heb ik voor social media en website een pakket sfeerbeelden gemaakt. Deze beelden worden gebruikt voor de werving van nieuwe studenten. 

In een tijdsbestek van vier dagen hebben we studenten in diverse situaties (hoorcollege, werkgroepen, op hun stageplekken, etc.) gefotografeerd.

Dit levert een authentiek beeld op wat het verhaal van Fontys helder vertelt aan potentiële nieuwe studenten. 

Voor Marc Edwards, een herenkleding zaak in het hogere segment met vestigingen in Bussum en Haarlem, heb ik beelden geschoten voor de najaarsmailing in print en social media. 

Het uiteindelijke resultaat geeft de klanten van Marc Edwards een duidelijk algemeen beeld van de stijl van deze zaak, maar ook enkele goede suggesties voor matchende items. In het voorjaar komt er een vervolgshoot voor de voorjaarscollectie. 

Een garage bedrijf kwam met de vraag of het mogelijk was een serie beeld te schieten voor de website.

Aanvankelijk was het idee om alleen statische beelden van het gebouw, de inrichting, etc. te schieten. Op mijn suggestie hebben we samen een ‘shot list’ gemaakt met beelden die interactie laten zien met klanten. Deze foto’s spreken veel meer tot de verbeelding.

De modellen zijn daadwerkelijk werknemer of klant van het bedrijf en werkten op verzoek graag mee. 

Voor Cosmetique Totale, een beauty kliniek met verschillende locaties in Nederland, heb ik beeldmateriaal geschoten voor de website. Naast een serie portretten van de medewerkers zijn er ook productshots, sfeershots en gestyleerde beelden gemaakt van de verschillende behandelmethoden in de praktijk. Al het materiaal is in een middag geschoten.

In tegenstelling tot een documentaire reportage zijn deze beelden meer gedirigeerd zodat ze matchen bij de uitstraling van de website en het bedrijf.

Voor MeetJune, een online platform wat reizigers verbindt met locals, ben ik bezig een serie reportages te schieten. Reizigers kunnen in diverse steden ter wereld bij de zogenaamde ‘host’ een overnachting of maaltijd boeken. Het idee is dat reizigers hiermee op een makkelijke manier een authentieke ervaring met lokale bewoners kunnen krijgen.

De beelden op MeetJune moeten daarom ook authentiek zijn, met echte mensen en echte omgevingen. De beelden zijn feitelijk journalistiek; ik breng een avond door samen met de host en de gasten en maak een reportage die op de site gebruikt kan worden.

Oncode Institute is een onafhankelijk internationaal instituut dat zich inzet om fundamentele inzichten over kanker zo efficiënt mogelijk te vertalen naar betere en meer betaalbare zorg voor de patiënt.

Voor de Nederlandse tak van Oncode heb ik een serie beelden geschoten ter begeleiding bij een interview met onderzoekers van het Erasmus MC.

De beelden zijn samen met het interview gebruikt in een online publicatie op de website van Oncode. 

Weten wat ik voor u kan betekenen? Neem dan nu contact op