Promoveren in Utrecht: een bijzondere plek

Als fotograaf mag ik regelmatig een promotie fotograferen aan de Universiteit van Utrecht (UU). Dit is iedere keer weer een feest om te doen!

De prachtige Senaatszaal in het Academiegebouw (zie de foto direct hieronder) is waar dit alles plaats vindt, in hartje Utrecht. Een zeer sfeervolle plek, niet alleen om als promovendus te mogen promoveren maar ook voor alle familie en genodigden die bij de promotie aanwezig zijn. Het begint al bij de hartelijke ontvangst van de pedel en gastheren en dames. Wat vooral mooi is, is de unieke, statige uitstraling die deze locatie heeft. Bijzonder om te noemen zijn de trap in de hal (waar traditiegetrouw ook de foto met de commissie na afloop wordt gemaakt), en de oude portretten van hoogleraren in de Senaatszaal (wat ik dan weer leuk vindt, is dat in één van de receptiezalen er actuele portretfoto’s hangen van vrouwelijke hoogleraren). 

De receptie vindt doorgaans ook plaats in het gebouw zelf, of in de Pandhof (met fraaie tuin) wat direct aan het gebouw grenst. Dit is iets wat je bij geen andere universiteit kan vinden, maar uiteraard is het wel afhankelijk van het weer.

Uiteraard ben je als promovendus ook welkom om zelf buiten de deur een mooie plek voor receptie (of zelfs diner of feest) te regelen. 

Ervaring met promoties in Utrecht

Ik heb hier al vele malen promoties mogen fotograferen. Inmiddels weet ik dus precies hoe het protocol aan de UU is wat betreft promoties, en weet ik alle mooie plekken en hoeken te vinden. Onderstaande beelden geven een korte impressie van een promotie. 

Zoekt je nog een fotograaf voor uw promotie in Utrecht? Klik op de button hieronder voor meer informatie en neem gerust contact op voor vragen of om een complete reportage te bekijken!

Meer informatie

fotograaf promotie UU Utrecht Academiegebouw fotograaf promotie UU Utrecht Academiegebouw fotograaf promotie UU Utrecht Academiegebouw fotograaf promotie UU Utrecht Academiegebouw fotograaf promotie UU Utrecht Academiegebouw