Reportages & content

ADAM toren bedrijfsevent
bedrijfsreportages Evert Doorn-5
ALS Lenteloop Rabobank
bedrijfsreportages Evert Doorn-1
bedrijfsreportage bussum

Als merk of organisatie wilt u een  verhaal vertellen aan uw doelgroep in uw marketing uitingen.

Een (bedrijfs)reportage in beelden kan u helpen deze boodschap te vertellen, of deze nu commercieel of maatschappelijk van aard is. Er zijn twee mogelijkheden: een documentaire reportage, of een meer geregisseerde shoot. 

In het eerste geval werk ik als een ’embedded’ fotograaf op locatie en regisseer ik niets. Ik observeer alleen en leg het vast (uiteraard op een manier die mooi is). Het resultaat is een serie spontane, authentiek overkomende beelden met een verhaal.

Een meer gestilde en geregisseerde fotoserie is de andere mogelijkheid. Dit oogt wellicht wat minder authentiek, maar is wel makkelijker in een bepaalde huis- of beeldstijl in te passen, en het is bovendien veel makkelijker om een serie vooraf gewenste beelden vast te leggen door middel van bijvoorbeeld een shot list en storyboard, op basis van uw wensen wat uitstraling en sfeer betreft. Dit beeld kan worden gebruikt op bijvoorbeeld website en social media kanalen. Bewegend beeld kan hier bovendien ook een rol in spelen. Indien nodig kan ik externe diensten als een stylist of modellenbureau inschakelen. 

Overweeg hierbij ook de creatie van branded content, versus het heel letterlijk weergeven van uw diensten en producten. Bij branded content ligt de focus op merkidentiteit, emotie en het verhaal, niet zozeer op het core product of dienst. 

Uiteraard bespreek ik vooraf, eventueel aan de hand van een opgestelde briefing, de opdracht goed door. Ook van uw zakelijke bedrijfsevenement, klantendag, congres of beurs kan ik een mooie sfeervolle reportage maken.

Meer weten over de mogeljkheden? Neem contact op!